Investigating some factors affecting the ability to extract polyphenols and flavonoids compound from mulberry leaves (Moruss Alba L.)

Tan Thanh Vo1,, Thi Kim Tuyen Nguyen1, Thi Thuy Vo2, Ngoc Tu Ta2, Bich Tuyen Lê1, Thuy Oanh Phan3
1 Faculty of Food Science and Health, Kien Giang University, Vietnam
2 Student, Faculty of Food Science and Health, Kien Giang University, Vietnam
3 Faculty of Engineering and Technology, Nam Can Tho University, Vietnam

Main Article Content

Abstract

The study investigated the effect of water ratio added (1/15, 1/20, 1/25 và 1/30 w/v); the effect of extraction temperature (60, 70, 80 và 90oC) and the effect of extraction time (15, 30, 45 và 60 minutes); on polyphenol and flavonoid content obtained from Mulberry leaves. The study results showed that Mulberry leaves extracted at the ratio of material/water 1/25, extraction temperature 80oC and extraction time 30 minutes will obtain the highest polyphenol and flavonoid content with 366 mg GAE/100 g DM and 77 mg QE/100 g DM, respestively.

Article Details

References

Dương, T. P. L., Phan, T. B. T., & Hà, T. T. (2014). Ảnh hưởng quá trình trích ly đến hàm lượng polyphenol và khả năng chống ôxy hóa từ đậu nành. Tạp chí khoa học Trường Đại học Cần Thơ. Chuyên đề nông nghiệp (1), 8-15.
Đỗ, T. L. (2004). Những cây thuốc và vị thuốc Việt Nam. Hà Nội: NXB Y học.
Hossain, M. A., Raqmi, K. A. S., Mizijy, Z. H., Weli, A. M., & Riyami, Q. (2013). Study of total phenol, flavonoids contents and phytochemical sreening of various leaves crude extracts of locally grown Thymus vularis. Asian Pacific Jounrnal of Tropical Biomedicine, 3(9), 705-710. https://doi.org/10.1016/s2221-1691(13)60142-2.
Mandal, S., Patra, A., Samanta, A., Roy, S., Mandal, A., Mahapatra, T. D., Pradhan, S., Das, K., & Nandi, D. K. (2013). Analysis of phytomechical profile of Terminalia arjuna bark extract with antioxidative and antimicrobial properties. Asian Pacific Jounrnal of Tropical Biomedicine, 3(12), 960-966. https://doi.org/10.1016/s2221-1691(13)60186-0.
Nguyen, D. T., Le, Q. V., Vo, T. T., & Nguyen, M. T. (2017). Optimization of polyphenol, flavonoid and tannin extraction conditions from pouzolzia zeylanica L. benn using response surface methodology. Can Tho University Journal of Science, 5, 122-231. https://doi.org/10.22144/ctu.jen.2017.015.
Nguyễn, T. N. T., Nguyễn, T. T. H., Trường, Q. D., Cao, H. T. N., & Cao, T. C. T. (2018). Ảnh hưởng của dung môi và pH đến quá trình trích ly các hợp chất có khả năng chống ôxy hóa từ lá tía tô (Perilla frutescens). Tạp chí Khoa học công nghệ và thực phẩm, 14(1), 66-74.
Vũ, H. S., & Hà, D. T. (2009). Nghiên cứu trích li polyphenol từ chề xanh vụn. Phần 1. Các yếu tố ảnh hưởng đến quá trình trích li polyphenol. Tạp chí Khoa học và Công nghệ, 47(1), 81-86.