Making drinks from momordica cochinchinensis and passion fruit

Thi Huynh Nhu Nguyen1,, Ha Thanh Nguyen Pham1
1 Dong Thap University

Main Article Content

Abstract

Flesh of Momordica Cochinchinensis/gac with passion fruit as raw material for making commercial drinks will help increase the value of these fruits and develop new products. The obtained products of 15% blended passon, 10% gac, sugar 180Bx taste good with pleasant color and flavor. With pasteurization at higher temperature and longer time, the well-cooked smell, and higher loss of vitamin C are found on the products. Therefore, pasteurization temperature should be 850C for 6 minutes, pasteurized value P=9.88 to make good products of safety and hygiene.

Article Details

References

[1]. Aoki, H., Kieu, N.T., Kuze, N., Tomisaka, K. & Van Chuyen, N. (2002), “Carotenoid pigments in Gac fruit (Momordica cochinchinensis Spreng)”, Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry, (66), p. 2479-2482.
[2]. Từ Triệu Hải, Cao Tích Vĩnh (2002), Kỹ thuật chế bniến trái cây, NXB Thống Kê.
[3]. Nguyễn Đức Lượng, Phạm Minh Tâm (2005), Vệ sinh an toàn thực phẩm, NXB Khoa học kỹ thuật, Thành phố Hồ Chí Minh.
[4]. Lê Văn Việt Mẫn (2011), Công nghệ chế biến thực phẩm, NXB Đại học Quốc gia, Thành phố Hồ Chí Minh.
[5]. Nguyễn Văn Tiếp, Quách Đĩnh và Ngô Mỹ Vân (2000), Kỹ thuật sản xuất đồ hộp và rau quả, NXB Thanh Niên, Thành phố Hồ Chí Minh.
[6]. Vuong and King (2003), “A method of preserving and testing the acceptability of gac fruit oil, a good source of carotene and essential fatty acids”, Food and Nutrition Bulletin, (24), p. 224-230.