Investigating some factors affecting the ability to extract polyphenols and flavonoids compound from mulberry leaves (Moruss Alba L.)
Main Article Content
Abstract
The study investigated the effect of water ratio added (1/15, 1/20, 1/25 và 1/30 w/v); the effect of extraction temperature (60, 70, 80 và 90oC) and the effect of extraction time (15, 30, 45 và 60 minutes); on polyphenol and flavonoid content obtained from Mulberry leaves. The study results showed that Mulberry leaves extracted at the ratio of material/water 1/25, extraction temperature 80oC and extraction time 30 minutes will obtain the highest polyphenol and flavonoid content with 366 mg GAE/100 g DM and 77 mg QE/100 g DM, respestively.
Article Details
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Keywords
biological compounds, extraction, flavonoid, mulberry leaves, polyphenol
References
Đỗ, T. L. (2004). Những cây thuốc và vị thuốc Việt Nam. Hà Nội: NXB Y học.
Hossain, M. A., Raqmi, K. A. S., Mizijy, Z. H., Weli, A. M., & Riyami, Q. (2013). Study of total phenol, flavonoids contents and phytochemical sreening of various leaves crude extracts of locally grown Thymus vularis. Asian Pacific Jounrnal of Tropical Biomedicine, 3(9), 705-710. https://doi.org/10.1016/s2221-1691(13)60142-2.
Mandal, S., Patra, A., Samanta, A., Roy, S., Mandal, A., Mahapatra, T. D., Pradhan, S., Das, K., & Nandi, D. K. (2013). Analysis of phytomechical profile of Terminalia arjuna bark extract with antioxidative and antimicrobial properties. Asian Pacific Jounrnal of Tropical Biomedicine, 3(12), 960-966. https://doi.org/10.1016/s2221-1691(13)60186-0.
Nguyen, D. T., Le, Q. V., Vo, T. T., & Nguyen, M. T. (2017). Optimization of polyphenol, flavonoid and tannin extraction conditions from pouzolzia zeylanica L. benn using response surface methodology. Can Tho University Journal of Science, 5, 122-231. https://doi.org/10.22144/ctu.jen.2017.015.
Nguyễn, T. N. T., Nguyễn, T. T. H., Trường, Q. D., Cao, H. T. N., & Cao, T. C. T. (2018). Ảnh hưởng của dung môi và pH đến quá trình trích ly các hợp chất có khả năng chống ôxy hóa từ lá tía tô (Perilla frutescens). Tạp chí Khoa học công nghệ và thực phẩm, 14(1), 66-74.
Vũ, H. S., & Hà, D. T. (2009). Nghiên cứu trích li polyphenol từ chề xanh vụn. Phần 1. Các yếu tố ảnh hưởng đến quá trình trích li polyphenol. Tạp chí Khoa học và Công nghệ, 47(1), 81-86.