Treating coffee grounds and its application as substrates for water spinach (Ipomoea aquatic) growth in hydroponic system

Thi Diem Trinh Nguyen1, Thi Thuy Dung Le1, Thi Phuong Nguyen
1 Student, Dong Thap University

Main Article Content

Abstract

The study aims to identify suitable treatment method of coffee grounds to make substrates for water spinach growth in the hydroponic system. The experiment was conducted completely random with 4 treatments of coffee grounds, respectivelywith (1) water, (2) lime, (3) vinegar, and (4) compost. The results showed that water spinach growth and yield on coffee grounds treated with lime was the highest. The obtained leaf and stem weight, fresh plant weight, root length, plant length, and leaf number of water spinach were 5.75 g, 7.21 g, 22.23 cm, 12.3 cm, and 7.45 leaves, respectively.

Article Details

References

Cruz, R., Cardoso, M. M., Fernandes, L., & Casal, S. (2012). Espresso Coffee Residues: A Valuable Source of Unextracted Compounds. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 60(32), 7777-7784.
Hopkins, W. (1999). Introduction to plant physiology 2nd Ed John Wiley & Sons, Inc. New York, New York.
Mussatto, S. I., Machado, E. M., Martins, S., & Teixeira, J. A. (2011). Production, composition, and application of coffee and its industrial residues. Food and Bioprocess Technology, 4(5), 661-669.
Nguyễn, N. H., Nguyễn, T. N., & Nguyễn, T. N. (2016). Nghiên cứu khả năng sử dụng một số loại giá thể để sản xuất rau mầm củ cải trắng an toàn, chất lượng cao theo qui mô hộ gia đình. Tạp chí Khoa học Đại học Quốc gia Hà Nội, 1S, 32 (Các Khoa học trái đất và môi trường), 413-418.
Nguyễn, T. H., Nguyễn, M. H., & Lê, T. N. T. (2013). Kết quả nghiên cứu sản xuất giá thể trồng rau, hoa, cây cảnh từ vỏ cà phê và bã mía. Hội thảo quốc gia về khoa học cây trồng, 807-812.
Trần, T. B., Bùi, V. T., & Trần, N. L. (2009). Hiệu quả của các loại giá thể, giống và dinh dưỡng trên sự sinh trưởng và năng suất của xà lách trồng thủy canh gia đình Đông Xuân 2007-2008. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ, (11), 339-346.
Vardon, D. R., Moser, B. R., Zheng, W., Witkin, K., Evangelista, R. L., Strathmann, T. J., Rajagopalan, K., & Sharma, B. K. (2013). Complete utilization of spent coffee grounds to produce biodiesel, bio-oil, and biochar. ACS Sustainable Chemistry & Engineering, 1(10), 1286-1294.

Most read articles by the same author(s)