A study on the effect of light regime and hydrodynamics regime on producing spirulina biomass in the photobioreactor system (PBR)
Main Article Content
Abstract
In this research, we examined the effects of light regime and hydrodynamics regime on the productivity of Spirulina biomass in photobioreactor system (PBR). The results indicated that the optimal conditions for the growth of Spirulina in the photobioreactor system were: light intensity 850 lux, lighted duration 24h/24h, velocity in the range between 0.2 – 0.3m/s and the hydrodynamic regine for the above velocity compatible to Re value of 104-2.104.
Article Details
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Keywords
Spirulina, light, hydrodynamic, biomass, photobioreactor
References
[2]. Carlozzi P., Ena A., Carnevale S. (2005), "Hydrodynamic alterations during cyanobacteria (Arthrospira platensis) growth from low to high biomass concentration inside tubular photobioreactors", Biotechnology progress, 21 (2), p. 416-422.
[3]. Ciferri O., Tiboni O. (1985), "The biochemistry and industrial potential of Spirulina", Annu. Rev. Microbiol, (39), p. 503-526.
[4]. Dillon J. C., Phuc A. P., Dubacq J. P. (1995), "Nutritional value of the alga Spirulina", World Rev. Nutr. Diet, (77), p. 32-46.
[5]. Nguyễn Thị Kiều, Nguyễn Hữu Phước Trang (2012), "Nghiên cứu bổ sung tảo Spirulina để nâng cao chất lượng dinh dưỡng bánh hamburger", Kỷ yếu Hội nghị Sinh viên Nghiên cứu Khoa học lần thứ 8 Đại học Đà Nẵng, tr. 1-12.
[6]. Dương Thị Hoàng Oanh, Nguyễn Thị Kim Liên (2011), "Nghiên cứu kỹ thuật nuôi sinh khối tảo Spirulina platensis", Kỷ yếu Hội nghị Khoa học Thủy sản lần 4 Đại học Cần Thơ, tr. 314-325.
Most read articles by the same author(s)
- Thi Tuyen Do, Thi Hang Dao, Thi Doan Chinh Vi, Nghiên cứu hoạt tính kháng sinh của xạ khuẩn chi Streptomyces trong đất ở khu vực có hoạt động khai thác khoáng sản tại tỉnh Thái Nguyên , Dong Thap University Journal of Science: No. 5 (2013): Part B - Natural Sciences
- Thi Tuyen Do, Bich Due Do, Xuan Tao Vu, Thi Minh Nguyen, Investigating the isolation of Bacillus spp strains with high probiotic activity from naturally fermented products in Thai Nguyen City , Dong Thap University Journal of Science: No. 14 (2015): Part B - Natural Sciences