A study on the manufacturing process of flavored honey turmeric juice

Chi Dung Nguyen, Bao Thy Vuong, Thi Tuyet Sang Nguyen, Kim Ngan Nguyen

Main Article Content

Abstract

This study aims to evaluate the physicochemical properties of flavored honey turmeric juice, stabilize the quality, and create new products, enriching natural beverage  products in the market. The research results show that, when adding 0.07% Cekol 30000A (CMC) to the solution, its stability and clarity are obtained. And with 0.3% ascorbic acid added, the sweet, sour taste of the juice is acceptable and the color is stable. Meanwhile, combined with 0.1% melon flavor, the product is of good quality, meeting consumers’ demand.

Article Details

References

[1]. Phan Thị Hoàng Anh (2013), “Nghiên cứu quy trình tách chiết, tổng hợp dẫn xuất và xác định tính chất, hoạt tính của tinh dầu và Curcumin từ cây nghệ vàng (Curcuma long L.) Bình Dương”, Luận án Tiến sĩ kỹ thuật, Trường Đại học Bách khoa- Đại học Quốc gia Thành phố Hồ Chí Minh.
[2]. Araújo CAC, Leon LL (2001), “Biological activities of Curcuma longa L.”, Mem Inst Oswaldo Cruz, Rio de Janeiro, (5), p. 723-728. DOI: https://doi.org/10.1590/s0074-02762001000500026.
[3]. Nguyễn Công Hà, Lê Nguyễn Đoan Duy, Bùi Thị Quỳnh Hoa (2014), Giáo trình Công nghệ sản xuất rượu, bia và nước giải khát, NXB Đại học Cần Thơ, Cần Thơ.
[4]. Nguyễn Công Khẩn, Hà Thị Anh Đào (2007), Bảng thành phần thực phẩm Việt Nam, NXB Y học, Hà Nội.
[5]. Đỗ Tất Lợi (2004), Những cây thuốc và vị thuốc Việt Nam, NXB Y học, Hà Nội.
[6]. Muhammed Majeed, Vladimir Badmaev, R. Rajendran (1997), “Bioprotectant composition, method of use and extraction process of curcuminoids”, Sami Chemicals and Extracts, Ltd., Bangalore, India.
[7]. Võ Tấn Thành (2000), Bài giảng Phụ gia trong sản xuất thực phẩm, Trường Đại học Cần Thơ, Cần Thơ.
[8]. Lê Anh Tuấn (2014), Nghiên cứu chiết tách Curcumin từ củ nghệ vàng Champasak – Lào bằng dung dịch NaOH, Luận văn Thạc sĩ, Trường Đại học Đà Nẵng, Đà Nẵng.
[9]. Lê Ngọc Tú (1997), Hóa sinh công nghiệp, NXB Khoa học và Kỹ thuật, Hà Nội.