Processing jam from Syzygium Cumini with roselle extract

Kim Quyen Diep1, Thi Thanh Ngan Ngo2
1 Faculty of Agricultural and Natural Resource, An Giang University, Vietnam National University Ho Chi Minh City, Vietnam
2 Student, Faculty of Agricultural and Natural Resource, An Giang University, Vietnam National University Ho Chi Minh City, Vietnam

Main Article Content

Abstract

On the increasing demand, the Syzygium cumini is grown in Tri Ton district and the roselle (Hibiscus Sabdariffa) grows widely in An Giang province. These two materials are very rich in nutritional value but perishable. Processing jam from Syzygium cumini with roselle extract is to create new products, rich in antioxidants, easy to use and easy to store. The study investigated the influence of the mixing ratio of red artichoke extract on the color and quality of the product and the influence of the sugar ratio and pH value on the quality of the product. The results showed that the product has high nutritional and sensory with the ratio of Syzygium cumini: roselle extract was 7:3, sugar ratio of 50 % and pH 3.5.

Article Details

References

Hà, D. T. (2010). Kỹ thuật phân tích cảm quan thực phẩm. Hà Nội: NXB Khoa học và Kỹ thuật.
Helmstadter, A. (2008). Syzygium cumini (L.) SKEELS (Myrtaceae) against diabetes–125 years of research. Pharmazie, 63, 91–101.
Naczk, M., & Shaidi, F. (2004). Extraction and analysis of phenolics in food. 1054(1-2), 95-111. https://doi.org/10.1016/j.chroma.2004.08.059.
Ngô, T. T. N. (2022). Luận văn tốt nghiệp “Nghiên cứu chế biến mứt đông từ trái trâm bổ sung dịch trích hoa atiso đỏ”. Trường Đại học An Giang, Đại học Quốc gia Thành phố Hồ Chí Minh.
Nguyễn, C. K., & Hà, T. A. Đ. (2007). Bảng thành phần thực phẩm Việt Nam. Hà Nội: NXB Y học.
Nguyễn, M. T., Ngô, V. T., Nguyễn, T. M. T., & Đoàn, A. D. (2016). Ảnh hưởng của quá trình thẩm thấu và chiên chân không đến các hợp chất có hoạt tính sinh học trong hành tím (Allium cepa L.) xắt lát. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. Số chuyên đề: Nông nghiệp (1), 84-91. https://doi.org/10.22144/ctu.jsi.2016.025.
Phạm, V. S., & Bùi, T. N. T. (1991). Kiểm nghiệm lương thực, thực phẩm. Hà Nội: NXB Khoa học và Kỹ thuật.
Shruthi, V. H., & Ramachandra, C. T. (2020). Roselle (Hibiscus sabdariffa L.) Calyces: A Potential Source of Natural Color and Its Health Benefits, Chapter 8. Department of Agricultural Engineering, University of Agricultural Sciences, Bengaluru, Karnataka, India, Bengaluru–560 065.