The effect of the mixing ratio between rice flour and glutinous rice flour, and that of red flesh dragon fruit on the quality of green-bean mochi cake

Kim Quyen Diep1,
1 An Giang University, Viet Nam National University, Ho Chi Minh City, Vietnam

Main Article Content

Abstract

The investigation was on the eff ect of the mixing ratio between rice fl our and glutinous rice fl our and that of red fl esh dragon fruit on the quality of green-bean mochi cake. This type of cake was made to diversify cake products of high nutrition and good looks. The results showed that the ratio between rice fl our and glutinous rice fl our was 6/4 for the mochi with elastic texture and high preference. Red dragon fruit ratio of 60% resulted in the mochi with natural red purple color, mild odor, sweet taste, uniform texture and high preference.

Article Details

References

Đào, V. T., & Phạm, T. T. H. (2014). Định lượng một số thành phần dinh dưỡng trong quả thanh long ruột trắng và thanh long ruột đỏ trồng tại xã Vân Trục, huyện Lập Thạch, Tỉnh Vĩnh Phúc. Tạp chí Khoa học Tự nhiên và Công nghệ, (1S), 181-188.
Hà, D. T. (2010). Kỹ thuật phân tích cảm quan thực phẩm. Hà Nội: NXB Khoa học và kỹ thuật.
Lee, J., Durst, R. W., Wrolstad, R. E., & Collaborators: Eisele T Giusti MM Hach J Hofsommer H Koswig S Krueger DA Kupina; S Martin SK Martinsen BK Miller TC Paquette F Ryabkova A Skrede G Trenn U Wightman JD. (2005). Determination of total monomeric anthocyanin pigment content of fruit juices, beverages, natural colorants, and wines by the pH differential method: collaborative study. Journal of AOAC international, 88(5), 1269-1278.
Moreno, D. A., García-Viguera, C., Gil, J. I., & Gil-Izquierdo, A. (2008). Betalains in the era of global agri-food science, technology and nutritional health. Phytochemistry Reviews, 7, 261-280.
Phạm, V. S., & Bùi, T. N. T. (1991). Kiểm nghiệm lương thực, thực phẩm. Hà Nội: NXB Khoa học và Kỹ thuật.
Văn, M. N. (2007). Khảo sát và đề xuất biện pháp tăng tốc độ lắng trong qui trình sản xuất bột gạo. Cần Thơ: Trường Đại học Cần Thơ.
Zou, D. M., Brewer, M., Garcia, F., Feugang, J. M., Wang, J., Zang, R., & Zou, C. (2005). Cactus Pear - a Natural Product in Cancer Chemoprevention. Nutrition Journal, (25), 4-25.